zondag 17 juli 2011

Voorlaatste dag Phuket

De hi-speed internetverbinding in ons hotel is zo snel, dat we besloten hebben de foto's van hier per postduif te versturen. Wellicht zijn die foto's eerder in Nederland dan het uploaden van deze blog. Verder een prima hotel.
Vandaag hadden we onze eerste volledig zonnige dag. De afgelopen dagen waren we ook op het strand te vinden in onze ligstoelen, waarbij het of bewolkt of in de tweede helft van de middag ging regenen. We waren, maar met name de meiden, ondanks de gehele dag bewolking, behoorlijk verbrand. Vooral in het gezicht.
Een dag zijn we i.v.m. regen niet naar het strand geweest. Die dag zijn we met een lokale bus richting de plaats Phuket gegaan. Bij een groot winkelcentrum zijn we eigenlijk te vroeg uitgestapt. Het winkelcentrum hadden we gauw gezien. Toen we op de bus naar het centrum stonden te wachten, kwam er weer een stevige bui op ons af. Gelukkig kwam op dat moment de bus terug eraan. Die hebben we om ons droge vege lijf te redden, maar genomen.
In onze opsomming van de verkoopactiviteiten op het strand kunnen we nog een aantal toevoegen: mais, donuts, ruggenkrabbers, reistassen, riemen, verschillende goede doelen, aloe vera creme, schemerlampen, vazen, nagelgarnituur, kimono's, parelsnoer, nootjes, bikini's, toilettasjes, hoofddoekjes, placemats, magneetsouveniers.
Kortom dagelijks trekt een bont verkoperspeloton aan de strandgasten voorbij.
Vandaag viel ons op dat mensen om ons heen, geen Nederlanders, zomaar de prijs betalen die wordt gevraagd. Zo zijn wij dus niet. Wij hebben twee fluiten gekocht voor dezelfde prijs als onze buurman voor 1 neertelde. Dat stemt tot tevredenheid en streelt onze reputatie.
Of we morgen de blog kunnen bijwerken weten we niet.
We gaan morgenvroeg  op tijd weg om bij een aantal eilandjes te gaan snorkelen. Daarna is het tijd om de koffers te pakken om vervolgens naar het vliegveld te worden gebracht.
De verwachting is dat we dinsdagmorgen rond 9 uur (NLtijd) op Schiphol landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten