vrijdag 15 juli 2011

Eerste dag Kata beach Phuket

Gisteravond zijn we op zoek gegaan naar een restaurant.
Bij iedere eetgelegenheid waar wij in de buurt kwamen, stond iemand om mogelijke klanten aan te spreken en naar binnen te lokken. Overigens geldt dat ook voor maatkledingzaken, massagesalons en wat je verder kunt bedenken. In eerste instantie reageer je beleefd, maar op een gegeven ogenblik is het irritant en word je baldadig. De standaardopeningszin is 'Where you from'. Ons antwoord is inmiddels 'From there', om vervolgens door te lopen.
Vanmorgen zijn we naar het strand gegaan. De zon scheen, de temperatuur prima in orde. Voor de ligstoelen op het strand moet je betalen, naar voor ons westerse maatstaven. Het prijsniveau ligt hier aanmerkelijk hoger dan we tot nu toe gewend zijn, hoewel dat nog steeds lager is dan Nederland.
Op het strand word je voortdurend lastig gevallen door verkopers van allerlei spullen: tafelkleden, papieren parasols, handdoeken, pinda's, waaiers, zonnebrillen, hangmatten, placemats, laserpennen, omslagdoeken, jurken, blouses, fruitmanden, vegertjes, horloges, nekkussentjes, waxinelichtenhouder in de vorm van een olifant, panfluit, ringen, hennatatatoes, yogatrainingen gezelschapspelletjes en hoeden. Ongetwijfeld hebben we vast wel iets vergeten. Ook dit wordt op een gegeven ogenblik irritant. Of we doen of we niets zien en horen, of we geven een dom antwoord. Op de vraag 'Where you come from' noemen we een willekeurig land en op de vraag of we Engels spreken is het antwoord 'No'.
Toen na tweeen de lucht flink donkerder werd, zijn we naar ons hotel gegaan. Toen we daar aankwamen, begon het flink te regenen.
Na de regenbui bleek het hotelzwembad een prima plek te zijn.
Vanavond heerlijk gegeten in een restaurant. Wel wat duurder, maar niet iemand voor de deur die je naar binnenlokt. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten