zaterdag 2 juli 2011

Dag 2 Bangkok

Gisteren zijn we naar het hoogste gebouw van Bangkok geweest. We hebben binnen van het uitzicht genoten op de 83ste verdieping. Vervolgens zijn we naar de 84ste verdieping gegaan om daar een enorme regenbui aan zien te komen. Dit heeft tot mooie foto's geleid, maar het uitzicht was daar wat minder. Normaal is daar een rond de wolkenkrabber draaiend plateau, maar werd door de weersomstandigheden uitgezet.


Vandaag zijn we naar het Grand Palace geweest, de bloemenmarkt en de Chinese wijk.
Om bij het Grand Palace te komen, zijn onder begeleiding van onze gids JJ met een 'waterbus' richting paleis gegaan. Wat een vaart hebben die boten. Vervolgens zijn we vanaf de aanlegplaats verder gegaan met 2 tuktuks om bij het Grand Palace aan te komen.



De rondleiding door en om het paleis geeft een aardig beeld van het koningshuis en het Boedhisme.
Vervolgens zijn we na een lunch met een 'waterbus' naar de bloemenmarkt gegaan. Je zou iets van een veilinghal verwachten, maar ook hier zitten mensen in kraampjes langs de straat bloemstukjes en boeketten te maken. Als je de prijzen van de bloemen ziet, dan krap je in Nederland nog een keer achter de oren...


Na de bloemenmarkt zijn we weer met de boot naar de Chinese wijk gebracht. Deze wijk heeft een andere uitstraling dan de eerdere wijken die wij gezien hebt.
Als je bedenkt wat voor soorte vlees, vis, groenten, fruit en kruiden wij vandaag gezien hebben, dan steekt de Nederlandse keuken saai af met hier.

Als je maar een voet buiten het hotel zet, wordt je van alle kanten belaagd om een taxi of tuktuk te gebruiken. Toen wij van de Chinese wijk met een taxi naar het hotel wilden, was het moeilijk die te krijgen.
We zijn in twee groepjes, 1 in een tuktuk en 1 in een taxi naar een metrostation gegaan. Met de metro zijn we richting hoetel gegaan, om daar met een taxi te worden afgeleverd.

I.v.m. de verkiezingen morgen zijn er blijkbaar minder taxi's beschikbaar en degenen die beschikbaar zijn rijden uitsluitend korte ritjes. Waarschijnlijk omdat dat meer oplevert.

Morgen gaan we naar de drijvende markt en de River Kwai.

1 opmerking:

  1. Hallo familie,

    Heel leuk om jullie te volgen op deze mooie reis en leuke foto's om vanaf hier ook mee te genieten.
    Veel plezier vandaag op de drijvende markt en de River Kwai.
    groetjes, Dinand/ Jannet/ Merle en Stan

    BeantwoordenVerwijderen