maandag 11 juli 2011

Dag 10: Pai - Chiang Dao



Na een rustig ontbijtje gingen we opweg naar hetgeen wat volgens ons een van de hoogtepunten van de reis moest gaan worden, namelijk het olifantenkamp met olifantrijden. We hebben lang naar deze dag uitgekeken en nu is het alweer voorbij! Na een lange rit van zo'n 3 uur kwamen we aan bij het olifantenkamp. We moesten wat haasten want onze chauffeur rijdt wat rustiger dan de gemiddelde Thai, iets wat onze gids misschien niet goed in had geschat. Kwamen we om 11 uur aan terwijl de show ook om 11 uur startte. Maar met het geluk dat we deze vakantie al vaker hebben gehad, was de show nog niet begonnen en konden we van de show gaan genieten.. Eerst konden we bewonderen hoe de olifanten een bad namen, een prachtig gezicht! Hierna volgde een show waarin de dieren al hun kunsten lieten zien, tot het schilderen van een prachtig zelfportret aantoe. Wij verbaasten ons over de zeer fijne motoriek van de grote dieren.
Na de lunch was het tijd om een ritje te gaan maken op de olifanten.  In tweetallen zaten we op een bankje op de rug van de dieren. Het voelde wat vreemd, want het leek alsof je telkens in een diepe kuil zakte. Het was een prachtige rit door de natuur. Halverwege kregen we de kans om zelf op de plek van de bestuurder te gaan zitten net achter het hoofd van de olifant, zonder stoeltje. De bestuurder liet ons toen zelfstandig rijden zodat hij foto's kon maken, spannend maar iets wat we zeker niet hadden willen missen! Toen we van de olifanten af moesten waren we nog niet terug in het kamp, we moesten terug met een traditionele 'ossenkar'. Ook hierbij moesten franka en Kyra voorop gaan zitten zodat de bestuurder foto's kon maken, wat voor hen een manier was om een fooi binnen te halen.
Na dit avontuur was het tijd voor een rustigere activiteit. We gingen met een bamboevlot over de rivier een tochtje maken door de mooie natuur. Heel mooi en vooral erg rustig.
Kortom een prachtige dag met veel natuur om nooit te vergeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten