woensdag 13 juli 2011

Chiang Mai naar Phuket

We beginnen al aardig doorgewinterde reizigers te worden.
Vanmorgen eerst even een grote kever op onze hotelkamer gevangen om vervolgens te gaan ontbijten.
Na het ontbijt hadden we tijd genoeg om het gewicht binnen de normen te verdelen. Een meegenomen kofferweger is hierbij een handig hulpmiddel.
We waren ruimschoots op tijd om beneden in de lobby nog even te facebooken en reacties op onze blog te bekijken. Iedereen is weer op de hoogte van een en ander.
Toen onze chauffeur arriveerde, kwamen Wan en Pi toevalligerwijs met een busje vol gasten aangereden. Na het afscheid waren we in korte tijd op het vliegveld. Als ervaren globetrotters checkten we probleemloos in. Als je ergens zit te wachten valt je vaak wat op. In dit geval viel ons een Nederlander op die wat minder goed het meegetorste gewicht over de koffers en handbagage had verdeeld. Om extra kosten te uit te sparen ging hij onder het nodige gemopper het spul herverdelen. Uiteraard lag het niet aan hem, terwijl, volgens hem, anderen wel veel meer mochten meenemen.
Het vliegtuig waarmee wij naar Phuket vlogen, een Airbus A320 200, blonk niet uit door beenruimte. Gelukkig was het vliegtuig niet helemaal vol, zodat de ruimte wat beter verdeeld kon worden. Onderweg zaten we vaak boven of in de wolken.
Toen we in buurt van Phuket kwamen, begon het te regenen. Na het wachten op de koffers gingen we naar de uitgang, waar we door iemand van de reisorganisatie werden opgevangen om naar het Suger Palm hotel (Kata beach) te worden gebracht. Deze chauffeur hield er, net als andere Thai, een bijzondere rijstijl op na. Dat we zo weinig ongelukken hebben gezien verbaasd ons nog steeds, zeker in de regen.
Het hotel is een plaatje. We hebben twee geschakelde kamers, die fraai zijn ingericht. Het strand is op loopafstand, de zee kunnen we vanaf het balkon zien.
Kortom de ingredienten voor een leuke laatste week(je) zijn aanwezig.
Volgens het hotelpersoneel is het weer morgen prima. We zijn benieuwd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten